Niet-oplosbare draden


Meer geïndiceerd voor patiënten ouder dan 50 jaar, met verlies van het ovaal van het gezicht (wangen, nek...).

Spring Thread is een innovatief product dat zich kenmerkt door:

1. Meer veiligheid
De gebruikte medische kwaliteit polyester en siliconen zijn perfect biocompatibele materialen. Ze worden al meer dan 50 jaar geïmplanteerd en zijn stabiel en inert.

2. Meer lengte
De veerdraad is samengesteld uit zachte en elastische puistjes die de spierbewegingen volgen zonder risico op breuk tot 5 jaar.


Spring Thread®


Het is vandaag de referentie voor de correctie van een lichte tot matige ptosis en voor de hermodellering van het gelaat. Persoonlijk waardeer ik deze permanente elastische draad: sterker, duurzamer en dus doeltreffender.

1.Welk effect kan ik verwachten?
Een push-up effect, voor de bestaande wangen en de nasolabiale plooi die zo uitgesproken is dat fillers niet meer volstaan. Nieuwe generatie tensordraad: permanent, flexibel en elastisch om de weefsels te respecteren. Spring Thread® is een product dat sinds 2007 voor 100% in Frankrijk is ontworpen en vervaardigd, dat CE-gecertificeerd is en voldoet aan de strenge eisen van de ISO13485-norm.

2. Wat is Spring Thread® concreet?
Het is een draad met pinnetjes die in het onderhuidse vetweefsel wordt ingebracht om de verslapping te corrigeren. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zonder ziekenhuisopname.

De procedure is eenvoudig en wordt in de IUVENTU-kliniek onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Bij een controlebezoek na 8 dagen kan de hechting worden gecontroleerd en kan de plaatsing zo nodig worden gecorrigeerd door enkele pinnetjes te verwijderen. Na 8 dagen treedt fibrose in en begint het proces van weefselondersteuning.

Een uniek kenmerk van Spring Thread® is het grote aantal afgeronde "Soft & Strong" pinnetjes (24/cm), die niet agressief zijn en in de vier richtingen zijn georiënteerd. Zij bieden een doeltreffende en niet-traumatische greep op het weefsel.

De soepelheid van de draad zorgt voor een gemakkelijke aanbrenging en een betere assimilatie van het product in de weefsels (in vergelijking met een meer stijve draad). Er is geen risico op extrusie en het resultaat is uiterst natuurlijk.

Elasticiteit is van fundamenteel belang: zij stelt de draad in staat de spierbewegingen te volgen, zij verdeelt de spanning over de gehele lengte van de draad.

3. Tot besluit
Spring Thread® is de esthetische oplossing met een spandraad die zorgt voor een doeltreffende, pijnloze en comfortabele fixatie voor een natuurlijk en langdurig resultaat (5 jaar en meer).