PRP Magellan


PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP of Platelet Rich Plasma is een methode die wordt gebruikt in verschillende domeinen van de geneeskunde zoals:

 

Orthopedie om gewrichts- of peesproblemen te behandelen.

 

Ook in de esthetische geneeskunde, om de huidverjonging te stimuleren en om de haargroei en verdikking te stimuleren.

 

En nu in intieme verjonging voor de penis en clitoris.

Een eenvoudige bloedtest, gevolgd door een centrifugale run voor dit bloedmonster, maakt het mogelijk om bloedplaatjes te selecteren waarvan bekend is dat ze rijk zijn aan groeifactoren. Deze centrifugatie zal deze groeifactoren activeren die, zodra ze in de huid worden geĆÆnjecteerd, in staat zullen zijn om het huid te stimuleren.

Aangezien de PRP uit eigen bloed komt, is er geen risico op allergie of intolerantie.


Waarom Magellan?

Niet alle centrifuges zijn op een zelfde manier geconcipieerd. Om tot een hoge concentratie van bloedplaatjes te komen, moet men een dubbele centrifuge-techniek gebruiken zoals Magellan.

In de eerste fase worden de rode bloedcellen van het plasma gescheiden. Maar indien je hier stopt, dan is het resultaat een gewone mix van plasma dat rijk is aan bloedplaatjes (PRP : Platelet Rich Plasma) en plasma dat relatief arm is aan bloedplaatjes (PPP : Platelet Poor Plasma).

Het is in de tweede fase van de centrifuge-techniek dat een fijnere scheiding plaats vindt, waarbij de PPP wordt verwijderd. Het resultaat hiervan is een grotere concentratie van bloedplaatjes met een PRP dat therapeutische kwaliteiten heeft (6 keer meer bloedplaatjes dan gemiddeld).